Tantrix challenge

Tantrix er et sjovt, lille spil, som jeg genopdagede for nyligt. Det består af 56 seks-kantede brikker, som hver har præcis tre linjer, i tre forskellige farver, der krydser brikken på forskellig vis. Brikkerne skal så kombineres, således at de matcher hinanden, således at linjer i samme farve lægges imod hinanden, som illustreret herunder.

Det kan spilles som et kompetitivt spil, hvor hver spiller har en farve, og det så gælder om, at få bygget den længste linje, hvor det så tæller dobbelt, hvis det lykkedes at lave en løkke, dvs. at linjen lukkes som tilfældet med den blå linje herover.

Der er dog også en kabale-variant, som består af 30 udfordringer i stigende sværhedsgrad, og jeg har tænkt mig at komme hele vejen op til 30.

I denne version er målet, med et sæt af Tantrixbrikkerne, at lave en løkke i en bestemt farve som passerer igennem samtlige brikker. Man starter med de tre første brikker, hvor man skal lave en gul løkke, og det er der absolut ingen ben i.

Herefter vender man den næste brik, dvs. brik 4, og på den farve som tallet er skrevet med, kan man se hvilken farve løkke man skal bygge.

Og således øges sværhedsgraden ved at man hele tiden tilføjer endnu en brik og endnu en brik.

De første mange udfordringer er trivielle og hurtigt lagt.

Jeg tror det var omkring nummer 8, at man lige skulle prøve et par gange inden den lå der, og det gjorde sig også gældende ved de næste.

Fra 11 brikker og op til 14, kunne man mærke, at nu var der ved at være kød på. Et par af dem gik hurtigt, hvilket nok mest var pga. held, men især nummer 14 krævede en del forsøg at få på plads.

Der er faktisk 4 farver i Tantrix, hvor den sidste farve er grøn og den titter frem ved brik nummer 15. Det gør det sværere, da den så ikke kan forbinde med de andre brikker. Nummer 15 gik dog alligevel overraskende hurtig, imens nummer 16 igen trak tænder ud. Og det blev dagens stoppunkt. 14 to-go.