Solo Print'n'play

Igennem en Youtube-video blev jeg gjort opmærksom på en helt ny brætspilsgenre, kaldet Print'n'play eller i dette tilfælde Solo Print'n'play. Genren beskriver nærmest sig selv: Du henter et spil, som du printer og herefter spiller, og jeg kan allerede afsløre, at det faktisk er ganske sjovt, selv om jeg kun lige har taget hul på genren.

I Youtube-videoen blev jeg anbefalet Bargain Basement Bathysphere samt Raging Bulls, som jeg straks kastede mig over.

Raging Bulls

Raging Bulls er et lille spil på et enkelt A4-ark, som går ud på at hegne nogle vilde tyre inde. Først slår man to terninger, der afgør hvor tyrene er på marken, og herefter går det ud på at hegne dem ind. Der står seks hegnspæle på hver side af marken, og de er hver nummereret fra 1 til 6. Hver tur slår man tre terninger, og vælger to af disse numre. Man må herefter tegne en lige linje imellem to hegnspæle med disse numre, og skal på denne måde forsøge at indhegne tyrene hver for sig. Hver hegnspæl må kun anvendes en gang (med mindre man slår dobbelt), så mulighederne indskrænker sig hurtigt. Kan man ikke placere et hegn tre gange, så er spillet slut.

Du kan hente spillet på alle brætspilleres mekka, men kun hvis du opretter en bruger: https://boardgamegeek.com/filepage/148377/raging-bulls-v12

Bargain Basement Bathysphere

Dette er en mere kompliceret sag, og er en hel spilkampagne, der spænder ikke mindre end 64 sider. Konceptet er, at man har en dykkerklokke og skal forsøge at dykke så dybt som muligt, uden at ødelægge fartøjet. Det er et forholdsvist komplekst spil, hvor man styrer tre parametre: Ilt, stress (på fartøjet) og skade. Man slår fem terninger og benytter herefter hver terning til, at dykke det antal felter som terningen viser. Visse felter giver points og andre felter giver skade, stress eller bruger ilt, hvis man ikke sørger for at lande på dem og dermed deaktivere dem. Når man har brugt alle fem terninger, så bruger man ilt på at få lov at slå terningerne igen, men jo mere skade dykkerklokken tager, jo færre terninger har man, at gøre godt med, og det gør, at man skal være meget nøjeregnende når man er nede i dybden, for at sikre at man også kan klare opturen, uden at det går galt.

Indtil videre har jeg haft tre dyk, og overlevet dem alle - dog er jeg aldrig nået bunden af havet endnu.

Spillet ligger som et Google-dokument her: https://drive.google.com/file/d/1mWjzWDWmzcPDCPeCkZ1LAD7ZLRl5L2qR/view