Spilleklubben

3. juni 2020 - Kelvin vælger Kongens fald (og C0penhagen)Et spændende valg

Kelvin gav valget imellem det nye spil C0penhagen og hans eget spil "Kongens fald", og vi bakkede op om sidstnævnte.

Kongens fald

Det er anden gang vi spiller. Jeg var lidt loren ved det sidst, og det samme denne gang. Det er et spil, hvor vinderstrategien er, at gå nådesløst efter den svageste spiller, hvilket blot gør den svageste spiller endnu svagere. Dvs. hvis du har en uheldig start, kan du se frem til at blive spillets prygelkappe uden mulighed for at gøre så meget.

Kongen af aftenen

Det var Sara som havde den uheldigste start, så hun endte med at blive brættets svageste led. Så var det blot for Kelvin og mig, at angribe igennem, og det blev mig der lavede det sidste heldige slag og vandt spillet.

27. maj 2020


Kaya vælger Growl (og Dixit)

Det var Dixit imod Growl, og Growl vandt. Børnene har et had/kærlighedsforhold til dette spil, fordi de synes det er sjovt, men også hader når de bliver snydt.

Derfor har vi reglen, at vi spiller til 10 points, eller der er en som begynder at græde. I dag sluttede vi på sidstnævnte og det gør vi nu oftere end førstnævnte.

24. maj 2020


C0penhagen (og Dixit)

I bryllupsdagsgave havde Michael fået C0penhagen-brætspillet af Sara, og i dag skulle det prøves. Det er et byggespil, hvor man med farvede kort, køber tetris-agtige brikker, som man anvender til at bygge facaden på sit hus i Nyhavn. Modspillet består primært i, at forhindre modparten i at købe de brikker som passer til deres bygninger, hvilket man kun kan gøre ved at købe dem først, og herudover er det blot at få bygget hurtigere end modstanderne. Først til 12 points vinder.

Om aftenen genbesøgte vi spillerummet alle fem, og tog en runde Dixit, som alle faktisk er ret gode til. Det blev meget lige, og Kelvin og Michael vandt samlet.

17. maj 2020 - Catan


Sylvester var hoppet i seng til en middagslur, så i spillerummet kunne vi løfte de lidt mere avancerede spil frem. Det blev til Catan - det klassiske spil, hvor det går ud på, at etablere den største bosættelse på den lokale ø.

Det var Kaya, Kelvin og Michael, der spillede det første spil, og her trak Kelvin sig sejrsrigt ud, da han bl.a. havde fået bygget øens længste vej.

Sara stødte til, til revancherunden og så blev der trangt på øen. Det var et spændende opløb, hvor Kaya og Michael kæmpede om førstepladsen, hvor de hele tiden vekslede imellem længste vej og hhv. 9 og 7 points. Det blev dog Kaya der trak det længste strå, med længste vej, største riddermagt og et par sejrspoints-kort.

15. maj 2020 - spilleaften


Jeg havde glæden af, at have besøg af Anders, Daniel, Mikkel og Nicolaj, i spilleklubben her til aften.

Vi startede i den lette genre med det nye spil Downforce, hvor vi kørte tre væddeløb. Vi tog to på den "lette" bane og så et sidste ræs på den store bane med de udvidede regelkort. På billedet ses Daniel, der er kommet i mål lang tid før hovedfeltet (godt hjulpet af Anders) og brugte resten af spillet på at beregne om han kunne have taget os med en omgang.

Aftenens store spil var zombie-spillet "Dead of Winter", der for det meste er et samarbejdsspil, hvor vi dog fik forfærdelige stryg. Det gik meget godt, indtil halvdelen af holdet blev udslettet af zombier på vandring imellem lokationer, og før vi vidste af det, var moralen faldet til 0, hvilket signalerede at spillet var ude.

Vi sluttede aftenen med det muntre varulve-spil Growl, hvor beskyldningerne fløj frem og tilbage over bordet, og høtyvene blev svunget.

5. maj 2020


Downforce

Det nyeste spil på hylderne hedder Downforce, og handler om at køre racerbiler. Først byder man på hvilke biler man ejer, og herefter går starten. Ved hjælp af kort flytter man bilerne frem på banen, men man skal være opmærksom, for ellers blokerer modstanderne vejen, og så kan man have nok så høje kort på hånden.

Undervejs vædder man på udfaldet af løbet, og vinderen er den, som har flest penge, når præmiepenge, væddemål og udgifter til bilkøb er regnet sammen.

Det var faktisk et ganske glimrende spil, med en større dybde end jeg lige troede og opløbet er oprigtig spændende.

26. april 2020


Rummikub

En gammel klassiker er kommet ned fra hylden. Rummikub. Spillet hvor man skal lave nummerserier eller serier af ens numre. Sylvester kan også deltage, selv om det nogle gange kan tage ham lidt tid at gennemskue alle de mange numre.

18. april 2020


Fireball Island

Det mest gennemførte bræt vi har, er nok Fireball Island, som er en komplet 3D-model af selvsamme ø. Her skal man jage rundt på øen efter skatte og billeder, imens ildkuglerne (symboliseret med glaskugler) ruller rundt og truer med at vælte ens figurer. Man vinder hvis man undslipper og har flest points.

13. april 2020


Vampyrjagten

Vampyrjagten er et af Sylvesters spil, og her tager man rollen som et barn, der er fanget på vampyrens slot og skal undslippe. For at undslippe, skal man finde hen til en af de mange døre, men for at kunne åbne døren, skal man snuppe en nøgle fra krypten. Her er der dog så mørkt, at man først skal finde en fakkel og imens alt dette er igang, så jager grev Dracula rundt efter en.

Bliver man fanget, er alt dog ikke forbi, for så bliver man selv en vampyr og så kan man stadig vinde, hvis man fanger alle de andre børn.

11. april 2020


Tantrix (og Nightwish)

I dag var jeg alene i spillerummet, da børnene var strandet foran deres skærme, og det var ok. Nightwish havde udgivet deres nye album, hvilket fik 1½ gennemlytning, imens jeg arbejdede på min tantrix-udfordring, hvor jeg nåede til udfordring 20. Nu er der 10 tilbage.

Firefly - Shiny Dice

Firefly - Shiny Dice, er et press-your-luck terningespil, hvilket snildt går at spille en enkelt person. Hvis man ikke er bekendt med tv-serien, så er det nok en flad fornemmelse, men det har jeg heldigvis og derfor giver spillet også mening. Man kaster nogle terninger for skurkene og for heltene, og så bruger man helteterningerne til at bekæmpe skurketerningerne. Man får langsomt mindre, og mindre helteterninger, så udfordringen i spillet, er hvornår man skal sige stop og indkassere rundens points. Min rekord er 2.000 points over tre runder, men i dag blev det til sølle 750 stykker.

4. april 2020


Kongens fald

I dag var det børnene der tog initiativ til at gå i spillerummet, men far fulgte efter. Dagens spil, blev et spil Kelvin havde fået i gave, der hed Kongens Fald, og handler om at bygge en fæstning op og angribe hinanden på kryds og tværs, indtil en har heldet med sig til at nedlægge en modstanders konge. Det virkede umiddelbart komplekst, men viste sig at have en meget simpel formel, hvor man egentligt blot skulle optimere sin borg, så man kunne købe hobevis af soldater og sende efter sine modstandere. Der blev skudt efter Kaya og det var Kelvin der løb med sejren. Bagefter blev det til et par runder Growl.

29. marts 2020


Søndagsspil

Søndag i isolation = spilledag. Dixit var gået godt ind hos børnene, så det var de alle opstemt på at spille igen. Kelvin klarede den bedst ligesom sidst.

Hint junior + Growl

Sara gjorde os selskab og vi spillede Hint Junior, som de store syntes var sjovt, men som Sylvester syntes var lidt for svært. Også selv om vi hjalp ham med at læse, og han fik lavet nogle gode mime-sessioner.

Vi sluttede af med et spil Growl, hvor der endte med at være ondt varulveblod imellem Kelvin og Sylvester.

23. marts 2020


Michael finder på

Michael prøver for det meste, at foreslå så mange nye spil som muligt, og i dag stod valget imellem Tantrix og Dixit.

Dixit

Tantrix ligner åbenbart for meget matematik, så børnene stemte enstemmigt på Dixit, som de aldrig havde prøvet før. De var lidt skeptiske, men da vi først kom i gang, morede alle sig storartet, og efter en runde der lige kørte skævt, fangede Sylvester også pointen i spillet, og det endte med at det var den stakkels fader, der tabte det hele.

22. marts 2020


Kelvin vælger

Kelvin gav os valget imellem Queen Domino, som vi faktisk endnu ikke har prøvet, og så den nye favorit Sequence.

Sequence

De små var mest til det velkendte, så vi endte igen i Sequence. Efter en meget lang runde, blev det Kelvin og Kaya der løb med sejren over Michael og Sylvester.

22. marts 2020


Alene i spillerummet

I dag tilbragte jeg nogle timer alene i spillerummet, og jeg startede med at lægge Tantrix-udfordringer.

Pandemic

Der er faktisk mange glimrende brætspil til en person, og et af disse er Pandemic, som jo også gør sig glimrende i disse Coronatider. Som en del af et specialisthold, skal du kurere verden for hele fire epidemier, inden disse spreder sig ud af kontrol. Et virkeligt strategisk og nervepirrende spil, og for første gang lykkedes det mig, at slå spillet og kurere alle de fire sygdomme, inden det var for sent.

16. marts 2020


Børnealias

Kaya havde serven i dag og gav os endnu engang valget imellem Familie-EGO og Børne-Alias. Der var lidt utilfredshed med, at det hele tiden var de samme spil vi fik fra hende, så derfor vedtog vi en ny regel i spilleklubben. Nemlig, at man ikke må vælge de samme spil som sidste gang. Men denne gang måtte vi bøje os, og valget faldt på Børne-Alias.

9. marts 2020


Endnu en gang Growl.

Yndlingsspillet pt. er Growl, så Sylvester gav os valget imellem dette og endnu et Labyrint-spil, denne gang Labyrinth med "h" til sidst.

Det blev dog endnu engang Growl der vandt, så det var endnu en tur ud i den varulvbefængte landsby.

8. marts 2020


Spillesøndag

Det var spillesøndag, så vi fandt de spil frem, som alle kunne være med til, og så var det blot at vælge.

Labyrint

Vi har faktisk 4-5 labyrint-spil, men vi valgte den version, der var modelleret over et svensk TV-show med samme navn. Det er faktisk 4 spil i et, hvor man skal igennem fire forskellige udfordringer.

Tilbage på hylden

Det tog en krig at gennemføre spillet, og der var faktisk bred enighed om, at det ikke var særligt sjovt. Så Labyrint ryger tilbage på hylden og også en af de nederste hylder.

5. marts 2020


Michael vælger

Så var det blevet min tur til at vælge spil igen. Valget gik imellem Ticket to Ride og Niagara.

Niagara

Niagara er et spil, hvor man skal samle ædelstene ved at sejle sine kanoer ned af floden ved Niagara-vandfaldet. Floden er i konstant bevægelse, og hvis man ikke passer på, styrter ens kano ud over vandfaldet. Der er ingen tilfældige elementer i spillet.

2. marts 2020


Growl.

Kelvin gav os valget imellem Bluff og Growl, og det blev sidstnævnte som blev stemt ind.

Growl er et kortspil, hvor man bor i en varulve-inficeret by. Få for mange bid-kort på hånden og du bliver varulv - få for mange sår-kort og du dør. Men hvem er menneske og hvem er varulv?

1. marts 2020


Sylvester vælger

Sylvester havde valgretten i dag, og gav valget imellem hans favorit Monopoly og Sequence, som han åbenbart også var faldet for.

Sequence

Det blev til sequence for anden gang på kort tid, og Sylvester brillerede med at vinde begge spil. Første gang med Kelvin og anden gang med Michael.

27. februar 2020


Børne-Alias

Det var Kaya der fremtog dagens spil, og valget faldt på børne-Alias, hvor man skal gætte flest ord inden timeglasset løber ud. Der er billeder af tingene på kortene, så alle kan være med.

24. februar 2020


Sequence

I dag gav Michael valget imellem Splendor og Sequence, og børnene sprang på Sequence, da de aldrig havde set det før. Det er et fem-på-stribe spil, hvor kortene på ens hånd, afgør hvor på brættet man må lægge sine brikker. Sylvester kunne sagtens være med...

19. februar 2020


Kelvin vælger

Valget stod imellem Carcassonne eller Azul.

Azul

I Azul skal man samle mønstrede brikker, og derigennem opbygge et mønster der giver flere points, jo tættere brikkerne ligger på hinanden. Der er spænding lige til det sidste, for når spillet slutter er der bonuspoints, for gennemførte rækker, kolonner og hvis man har samlet fem af en given farve.

10. februar 2020


Sylvester vælger

Vi blev præsenteret for børnematador og Carcasonne

Børnematador

Børnematador er en god intro til hovedspillet, men er nærmest et spil som spiller sig selv, dog med enkelte valg der udelukkende stammer fra chancekortene.

27. januar 2020


Kaya vælger

Valget i dag stod imellem familie-EGO eller Skæg & Skøre Briller, og det var Kaya der udfordrede.

Familie-EGO

En børnevenlig version af EGO-spillet, hvor man på skift modtager en række udsagn, som man i hemmelighed skal indikere sin mening omkring, og så skal de øvrige spillere forsøge at gætte hvad man er kommet frem til.

Love Letters

Der var lidt ekstra tid, så vi tog også nogle runder Love Letters, som Kelvin var blevet introduceret for i weekenden, og som virkelig fængede. Det er nok også det spil vi har spillet mest, og er et simpelt kortspil, hvor det går ud på at ende med det højeste kort, hvis man da ikke bliver elimineret i løbet af runden.