Spilleklubben

23. marts 2020


Michael finder på

Michael prøver for det meste, at foreslå så mange nye spil som muligt, og i dag stod valget imellem Tantrix og Dixit.

Dixit

Tantrix ligner åbenbart for meget matematik, så børnene stemte enstemmigt på Dixit, som de aldrig havde prøvet før. De var lidt skeptiske, men da vi først kom i gang, morede alle sig storartet, og efter en runde der lige kørte skævt, fangede Sylvester også pointen i spillet, og det endte med at det var den stakkels fader, der tabte det hele.

22. marts 2020


Kelvin vælger

Kelvin gav os valget imellem Queen Domino, som vi faktisk endnu ikke har prøvet, og så den nye favorit Sequence.

Sequence

De små var mest til det velkendte, så vi endte igen i Sequence. Efter en meget lang runde, blev det Kelvin og Kaya der løb med sejren over Michael og Sylvester.

22. marts 2020


Alene i spillerummet

I dag tilbragte jeg nogle timer alene i spillerummet, og jeg startede med at lægge Tantrix-udfordringer.

Pandemic

Der er faktisk mange glimrende brætspil til en person, og et af disse er Pandemic, som jo også gør sig glimrende i disse Coronatider. Som en del af et specialisthold, skal du kurere verden for hele fire epidemier, inden disse spreder sig ud af kontrol. Et virkeligt strategisk og nervepirrende spil, og for første gang lykkedes det mig, at slå spillet og kurere alle de fire sygdomme, inden det var for sent.

16. marts 2020


Børnealias

Kaya havde serven i dag og gav os endnu engang valget imellem Familie-EGO og Børne-Alias. Der var lidt utilfredshed med, at det hele tiden var de samme spil vi fik fra hende, så derfor vedtog vi en ny regel i spilleklubben. Nemlig, at man ikke må vælge de samme spil som sidste gang. Men denne gang måtte vi bøje os, og valget faldt på Børne-Alias.

9. marts 2020


Endnu en gang Growl.

Yndlingsspillet pt. er Growl, så Sylvester gav os valget imellem dette og endnu et Labyrint-spil, denne gang Labyrinth med "h" til sidst.

Det blev dog endnu engang Growl der vandt, så det var endnu en tur ud i den varulvbefængte landsby.

8. marts 2020


Spillesøndag

Det var spillesøndag, så vi fandt de spil frem, som alle kunne være med til, og så var det blot at vælge.

Labyrint

Vi har faktisk 4-5 labyrint-spil, men vi valgte den version, der var modelleret over et svensk TV-show med samme navn. Det er faktisk 4 spil i et, hvor man skal igennem fire forskellige udfordringer.

Tilbage på hylden

Det tog en krig at gennemføre spillet, og der var faktisk bred enighed om, at det ikke var særligt sjovt. Så Labyrint ryger tilbage på hylden og også en af de nederste hylder.

5. marts 2020


Michael vælger

Så var det blevet min tur til at vælge spil igen. Valget gik imellem Ticket to Ride og Niagara.

Niagara

Niagara er et spil, hvor man skal samle ædelstene ved at sejle sine kanoer ned af floden ved Niagara-vandfaldet. Floden er i konstant bevægelse, og hvis man ikke passer på, styrter ens kano ud over vandfaldet. Der er ingen tilfældige elementer i spillet.

2. marts 2020


Growl.

Kelvin gav os valget imellem Bluff og Growl, og det blev sidstnævnte som blev stemt ind.

Growl er et kortspil, hvor man bor i en varulve-inficeret by. Få for mange bid-kort på hånden og du bliver varulv - få for mange sår-kort og du dør. Men hvem er menneske og hvem er varulv?

1. marts 2020


Sylvester vælger

Sylvester havde valgretten i dag, og gav valget imellem hans favorit Monopoly og Sequence, som han åbenbart også var faldet for.

Sequence

Det blev til sequence for anden gang på kort tid, og Sylvester brillerede med at vinde begge spil. Første gang med Kelvin og anden gang med Michael.

27. februar 2020


Børne-Alias

Det var Kaya der fremtog dagens spil, og valget faldt på børne-Alias, hvor man skal gætte flest ord inden timeglasset løber ud. Der er billeder af tingene på kortene, så alle kan være med.

24. februar 2020


Sequence

I dag gav Michael valget imellem Splendor og Sequence, og børnene sprang på Sequence, da de aldrig havde set det før. Det er et fem-på-stribe spil, hvor kortene på ens hånd, afgør hvor på brættet man må lægge sine brikker. Sylvester kunne sagtens være med...

19. februar 2020


Kelvin vælger

Valget stod imellem Carcassonne eller Azul.

Azul

I Azul skal man samle mønstrede brikker, og derigennem opbygge et mønster der giver flere points, jo tættere brikkerne ligger på hinanden. Der er spænding lige til det sidste, for når spillet slutter er der bonuspoints, for gennemførte rækker, kolonner og hvis man har samlet fem af en given farve.

10. februar 2020


Sylvester vælger

Vi blev præsenteret for børnematador og Carcasonne

Børnematador

Børnematador er en god intro til hovedspillet, men er nærmest et spil som spiller sig selv, dog med enkelte valg der udelukkende stammer fra chancekortene.

27. januar 2020


Kaya vælger

Valget i dag stod imellem familie-EGO eller Skæg & Skøre Briller, og det var Kaya der udfordrede.

Familie-EGO

En børnevenlig version af EGO-spillet, hvor man på skift modtager en række udsagn, som man i hemmelighed skal indikere sin mening omkring, og så skal de øvrige spillere forsøge at gætte hvad man er kommet frem til.

Love Letters

Der var lidt ekstra tid, så vi tog også nogle runder Love Letters, som Kelvin var blevet introduceret for i weekenden, og som virkelig fængede. Det er nok også det spil vi har spillet mest, og er et simpelt kortspil, hvor det går ud på at ende med det højeste kort, hvis man da ikke bliver elimineret i løbet af runden.