Københavns parker

Emner på denne side: København, Kunst, Oplevelser, Vandre

Kelvin var allerede i København, da han var taget derind med sin ven Johan, og vi havde endeligt snøvlet os færdige, så vi kunne nå 13:44 ind imod byen.

På Hovedbanegården mødtes vi alle, og første stop på rejsen var H.C. Ørstedsparken og Botanisk have.

Modeljernbanen på Hovedbanegården

Den gamle modeljernbane på Hovedbanegården står endnu, og er endda blevet moderniseret, således at den nu kan tage imod kontaktløs betaling. Og en elektronisk femkrone ville jeg godt give ud for et par minutters togdrift.

Fancy legeplads

Det var en fancy legeplads de havde konstrueret i H.C. Ørstedsparken, hvor mange af legetingene havde små computere, der kunne give udfordringer, såsom hvor mange omgange man kunne nå på karrusellen indenfor et minut.

Lodret karrusel

Der var ingen af ungerne der helt var modige nok til at tage en fuld omgang i den lodrette karrusel. Der kom dog nogle andre småpiger, der tydeligvis havde gjort det mange gange før.

Statuer

Vi mødte mange statuer på vores vej igennem de københavnske parker.

H.C. Ørsted

Da jeg spurgte Sylvester om han kunne gætte hvem denne statue forestillede, så svarede han med stor sikkerhed: 'Joe Biden'.

Forårstegn

Foråret er nu på ingen måde til at komme udenom.

Botanisk Have

Botanisk Have var yderst velbesøgt, og selv om vi var lige tidligt nok på året, til at se de mange eksotiske planter i fuldt flor, var der stadig nok at se på. Palmehuset var desværre blevet en betalings-attraktion, så det blev ikke i denne omgang.

Meteor-sten

Denne meteorsten på 16 ton foran Geologisk museum, besnærede børnene og det var også lidt fantastisk, at den er kommet til os, hele vejen ude fra rummet. Den var helt af metal og kold at røre ved.

Herefter tog vi Kongens Have og besøgte kunstmuseet Davids Samling, der huser en af de fineste samlinger af Islamsk kunst i vesten.

Det hule træ

Ved indgangen til Kongens Have, var et stort træ der indbød til klatring, indtil man fandt ud af, at det stort set var hult på alle leder og kanter.

Guldægget

Legepladsen i Kongens Have var mere i klassisk stil, men stadig fin. Fire hjørner med forskellige teamer, lagde op til man klarede forskellige udfordringer, i jagten på guldægget der stod centralt på legepladsen.

Davids Samling

Davids samling er en samling af især Islamisk Kunst, som er startet på private hænder, men overgået til offentligheden som et museum. Det befinder sig på Kronprinsessegade lige bag Kongens Have, og der er gratis adgang.

Kelvins fund

Det var Kelvin der havde lært om samlingen, da han havde været derinde med skolen, og jeg tror han syntes det var sjovt at komme tilbage og vise det til os andre. Især prisen på tingene og en afdeling med falsknerier havde særlig interesse.

Fuck COOP

Denne rebelske Irma-pige mødte os på vej fra Davids Samling til Kastellet, og tilhørte et lille, tilsyneladende anti-kapitalistisk galleri, der havde en masse kunstværker i denne dur, f.eks. et neonskilt med McMurder eller Cocaine (i modsætning til Coca Cola).

Sidste stop var en tur rundt i Kastellet, hvor turens belønning også kom til udbetaling.

Foråret gør mig glad

Foråret gør mig glad. Det er så fantastisk, at se alting komme op igennem jorden og de mange blomster folde sig ud. Det kræver et billede til.

St. Alban's English Church

'Hvor er den flot!' udbrød Kelvin, da den engelske kirke kom til syne inde på kastelgrunden, og det er rigtig. Det er en flot kirke.

Gefionspringvandet

Det var desværre lidt for tidligt på året, til at der var vand i Gefionspringvandet, men det ser nu stadig imponerende ud.

Den lille Havfrue

Turisttrykket imod den lille Havfrue er ikke lettet - nærmest tværtimod. Selv om det var tidligt på året, trak turistbus efter turistbus op ved Langelinje og sende masser af mennesker ud imod den lille statue.

Iskiosken v. den lille Havfrue

Det var nok det dyreste sted i København vi havde valgt at købe is, men vi havde fortjent dem, så det måtte vi tage med i denne omgang.

Vores smukke havn

Vores havn er virkelig smuk i solskin, hvor man kan se de fine nye og gamle bygninger, og hvordan det pipler med liv overalt.

Is-tid

Kaya og Michael nyder deres is. Mums.

Inugsuk

Denne Inugsuk, eller stenmonument, er rejst på kastellet i forbindelse med 60-års jubilæet for etableringen af den danske Eventyrernes Klub.

Påskeliljer

Ovre imod Østerport, var de fleste træer flankeret af påskeliljer, så det passede perfekt med at det var en påsketur.

Hjem igen

Vores tur endte ved Østerport, efter gode 6 kilometer rundt i København. Selv om Sylvester brokkede sig halvdelen af vejen, var det nu en god tur og det gør jeg gerne igen. Og med hurtigtoget hjem, er vi ved vores hus om 25 minutter :).