Endnu et helse-væddeløb

Emner på denne side: Helbred, Løb, Sport

Det var Chresten der plingede ind på Messenger et stykke tid efter nytår, og bejlede til, om det måske var tid til endnu et skridtvæddeløb. Der var meget stille på kanalen, hvilket han også måtte påpege efter en uge uden svar.

Det blev Anders der brød tavsheden og satte ord på, at vi egentligt ikke havde endnu et skridtvæddeløb i os, for det er en enorm indgriben i hverdagen.

For dem som ikke har været med hele vejen, så var skridtvæddeløbet en konkurrence på hvem som først kunne opnå en million skridt.

Ovenfor ses vores graf fra 2018, der viser at for at komme i mål, skulle gennemsnitsskridtene ligge på 12.000 skridt om dagen, og det er mange , især når det er hver eneste dag. Er du syg en dag - bum, så er det 24.000 skridt dagen efter eller også skylder du i hvert fald i skridtbanken. Og det skal stå på i lige over 3 måneder samtidigt med arbejde og andet fritidsliv.

Hertil kommer, at jeg med vanlig gang kunne opnå omkring 7.200 skridt i timen, så det betød også, at for at nå de 12.000 skridt, så var det omkring 2 timers dedikation hver eneste dag. Man fik selvfølgeligt lidt fra hverdagen, men for mig var dette et stykke under 5.000 skridt.

Kalorier

Men vi var dog opsatte på, at skulle frem til et eller andet, og efter noget debat (der primært handlede om den tekniske platform), så kom vi frem til at tage et væddeløb på aktive kcal, dvs. de kalorier vi forbrænder på aktivitet, ud over hvad kroppen normalt forbrænder på en dag. Der er jo nok nogen der vil påstå, at det nok er lidt upræcist, hvis man kun er bevæbnet med et fitness-ur, men omvendt så handler det jo primært om at have noget motivation i hverdagen, og er ikke hjørnestenen i en videnskabelig undersøgelse.

Så udfordringen er som følger: Hvem kommer først til 100.000 aktive kcal? Og starten er gået pr i går d. 28. januar 2023.

Anders lægger hårdt ud

Anders er fra dag 1 klar på ellipsetræneren med Topgun på lidt over 2 timer.

Motion

Især efter jeg passerede de fyrre, er jeg blevet meget opmærksom på aktivitet og motion, og vigtigheden af det, efterhånden som man bliver endnu ældre.

Jeg kan huske, da jeg løb ved Eremitageløbets 75 års jubilæum. Her havde de inviteret nogle af dem som havde deltaget flest gange, og her var mange op i 60'erne og 70'erne. Jeg tror endda, der var en enkelt, der havde passeret 80 år. De fik alle lov til at løbe afsted 10 minutter før os andre, og selv om vi naturligvis alle passerede dem ude på ruten, så var det en kæmpe inspiration for mig. Jeg vil på den ene eller anden måde godt være en af dem, når jeg når den alder.

For mig har det vigtigste altid været, "at komme ud" og det f.eks. at have løbet 2-3 gange om ugen, er for mig et markant vigtigere mål end at slå en eller anden hastighedsrekord. Det er vigtigt, at man finder sjov ved det, og at man ikke udmatter sig totalt hver gang, så man gruer for næste gang man skal ud.

Når det så er sagt, så ved jeg det er et helvede, at træne sig op i nogenlunde form. Men når man kommer dertil hvor man kan løbe 5 kilometer på under 30 minutter, så begynder det at blive sjovt, og så kan man også skalere op til de lidt længere ture.

Mine våben

Mine våben i denne kamp, er først og fremmest, at jeg allerede er i gang. Jeg har i en lang periode trænet 3 gange om ugen, så hvis jeg blot kan holde denne kadance eller måske endda øge til 3-4 gange, så står jeg stærkt. Herudover har jeg både løb, motionscyklen på arbejdet samt de vandreture der af og til falder af.

Mit hemmelige våben

Mit hemmelige våben er min store gule hund, der gerne løber Køge tyndt, med mig gispende i en snor bagefter.

Herudover har jeg også VR-headsettet, hvor spil som Beat Saber eller Ragnarock, også kan brænde nogle kalorier, og til sidst er der hunden, som til hver en tid vil trække mig fremad, hvad enten jeg løber eller blot går. Så jeg føler mig topmotiveret til at kravle til de 100.000 kcal.