Djurs Sommerland

Godmorgen

Børnene havde været morgenfriske nok til at tænde fjernsynet, men alligevel så trætte at de var faldet i søvn igen.

Djurs Sommerland

Den store feriefinale var Djurs Sommerland, hvor ingen af os havde været. Der var fyldt med vilde rutsjebaner og forlystelser, hvor i hvert fald Kelvin, Kaya og Michael havde sat sig for at prøve det meste.

Spændende køer

Djurs havde lært noget af de større forlystelsesparker og forstået at gøre deres kø-områder interessante. Her står vi i kø til Tigeren, som var en kæmpe stor svingarm, der gav en gyngetur af en anden verden.

Corona restrictions

Coronaen havde også sat sine spor her. Alle køer var udstyret med blå pletter i gulvene, således at man ikke stod for tæt. Desværre gik dette hen over hovedet på især de unge mennesker, men kø-vagter kom jævnligt rundt og sikrede, at der blev holdt afstand. I den mindre muntre ende, kørte de fleste forlystelser også med reduceret vognantal, hvilket gjorde at køerne alligevel var lange, selv om indtaget af gæster var begrænset. Typisk kørte rutsjebanerne kun med et selskab allerforrest og allerbagerst, så det var ikke usædvanligt, at se en rutsjebane med kapacitet til 16 gæster køre afsted med 4-6 personer.

Temalande

Der var vist syv temaområder i parken, hvor Kelvin her står ved vikingeland, hvor Thors hammer har flækket udsmykningen.

Vi nåede det hele

Det lykkedes os at nå alle Djurs store forlystelser på vores besøg, så vi kan krydse alt fra Juvelen, over Tigeren til Piraten.

Guf

Man skal også have tid til guf, når man er i forlystelsespark og is-pigen blev så betaget af Kaya, at hun vist fik en noget større is, end hvad faderens betaling havde berettiget.

Små forlystelser

Ud over de store forlystelser, var der også et væld af små forlystelser og disse var tilsyneladende uden kø, da de fleste ville i de store forlystelser. Da vi derfor havde løbet hornene af os, kunne vi køre igen og igen.

Et slag på læben

Vi fandt en skydebod hvor man kunne skyde med haglgevær. Desværre fik faderen ikke instrueret Kaya godt nok, så hun fik sat geværet foran ansigtet og fik derfor et rekylslag der gav en blodig læbe. Her sluttede hendes skydekarriere.

Michael gennemførte dog, med ovenfor viste flotte resultat, der tydeligt viser, at geværet var kalibreret en anelse for langt til venstre.

En dejlig dag i blandet vejr

Vi holdt ud i samfulde 10 timers åbningstid, og det var på trods af det danske sommervejr, der gav alt fra sol, til byger og decideret skybrud. Dagen endte dog i flot solskin, da vi satte os ind i vores bil og sagde farvel til Jylland for denne gang, efter tre begivenhedsmættede dage.