De 5 glemte kæmper

Emner på denne side: Kæmper, Oplevelser, Vandring

Som måske de sidste i hovedstadsområdet, var det også blevet vores tur til at finde Thomas Dambos seks glemte kæmper, der lever spredt ud på Vestegnen.

Vi ville egentligt havde taget dem i nummerorden, men da udvejen bragte os lige forbi Vallensbæk Mose, hvor to af kæmperne lever, valgte vi alligevel at dreje ind og skabe rod i nummerordenen.

Det var jo de slemme Corona-tider, så man var lidt påpasselige overfor alt og alle, især her i det fantastiske sommervejr, hvor temperaturer på omkring 15 grader, havde bragt de fleste ud.

Thomas på Bjerget

Den første, eller rettere sagt femte kæmpe var Thomas på Bjerget, der ligger og slænger sig på en af de høje bakker i Vallensbæk Mose. Det var nok her vi stødte på flest mennesker, i hvert fald samlet omkring kæmpen. Det var også her vi fik gået længst, da begge kæmper i mosen, lå en god gåtur fra offentlig vej.

Kendt terræn

Kelvin og Michael er jo godt kendt i Vallensbæk Mose, for det er her der afholdes zombieløb hvert år, og de to stavrer igennem området på jagt efter skrækslagne løbere, de kan spise.

Forårsfugle

Fuglene havde også fundet ud af, at det var forår. To gæs kredsede rundt i fast rutefart over området, og et par svaner havde også lagt til i søen. Da de øjnene os, tænkte de at vi måtte have mad, og blev godt skuffede, da de fandt ud af, at dette ikke var tilfældet.

Lille Tilde

Strategisk på den anden side af den store sø, havde Lille Tilde placeret sig, hvilket var vores kæmpe nummer 2, og nummer 4 på kortet. Hun stirrede længselsfuldt ud over søen måske efter Thomas?

Efter Vallensbæk mose, valgte vi at køre efter den fjerneste trold, i hvert fald set med Københavnske øjne, for så kunne vi lave en slags spiral og slutte af i Ishøj.

Venlige Teddy

Jeg var slet ikke bekendt med dette grønne område, der ligger ude bag Taastrup, og hvor man også kan finde Teknologisk Institut, men det er jo det herlige ved denne slags ture. Der var motionsspor af varierende længde, men heldigvis skulle man ikke så langt, for at finde Venlige Teddy, der var vores tredje kæmpe og nummer seks på kortet. Med hans lange arme og korte statur kunne han hjælpe børnene over vandet.

Et fugleæg i vandkanten

På vej væk fra Teddy spottede Kayas skarpe øje et fugleæg i vandkanten. En skade-agtig fugl fløj op fra det, og lod det efterfølgende være i fred, men mon ikke den havde fanget det fra en nærliggende rede?

Det længste køretræk var turen fra ydre Taastrup til Rødovre, hvor turen egentligt skulle være startet.

Sovende Louis

Nær vestvolden og nord for Roskildevej, ligger Sovende Louis imellem campingplads og boldbaner. Han har sovet fra både grafitti og mindre hærværksskader, og det er nok meget godt for vandalerne, for han har et kæmpe gab. Louis var kæmpe nummer 1, men nummer 4 på vores tur.

Den næste kæmpe lå 3 kilometer længere syd langs Vestvolden.

Quark Naturcenter

Nede mod Avedøre langs Vestvolden, ligger et grønt område, der åbenbart er større end hvad det lige ligner på et kort. Her ligger Filmbyen og lidt længere ude et naturcenter kaldet Quark - et hjørne af København, hvor man kun kommer hvis man kører efter det. Her var både geder, legeplads og pudsigt nok en del fjernstyrede biler. Bag centeret lå kæmpe nummer to, som var den næstsidste på vores tur.

Trine på Bakketoppen

Kæmpen her var Trine på Bakketoppen og hun lå henslængt i sandet, hvor jeg kunne forestille mig, hun havde en fortrinlig udsigt til solnedgangen, når den tid på døgnet ellers kom. Med sine fremstrakte hænder, kunne hun betragte de børn som kom på besøg fra nær og fjern.

For det sidste stop, var det blot at skrive Arken på GPS'en.

Et populært udflugtsmål

Strandparkerne omkring Arken var godt nok også et populært udflugtsmål i dag. Der var kitesurfere, folk med drager og legepladsen var fyldt med børn, som i tæthed alle kunne andrage bøder på 1.500,-. Oscar var en kilometers penge væk fra museet og var kæmpe nummer 3 på kortet, men den sidste på vores tur.

Oscar under Broen

Oscar lå under en af de mange broer, som forbinder strandparkens mange øer, og havde et solidt greb. Der havde dannet sig en lang kø af folk, som skulle ned og se kæmpen, så vi nøjedes med at beundre ham oppe fra broen.

8 kilometers vandring

Sådan gik det til, at vi fik besøgt de seks glemte kæmper, og dermed en række kendte og ukendte steder på vores allesammens vestegn. Vi brugte 4½ time på hele turen og skridttælleren på håndleddet sagde 10 kilometer for hele dagen, så mon ikke kæmperne udgjorde omkring 8 af disse?

En velfortjent is

Belønningen for at finde alle kæmperne var årets første vaffelis, som blev indkøbt i lokalområdet, på Køge Marina i Det Blå Ishus ved restaurant Arken, og det var også velfortjent synes jeg. Vi kommer alle til at sove godt, og drømme om de store væsener der holder til i skovene, på bakkerne og ved vandet.