Copenhagen Light Festival 2023

Emner på denne side: København, Kultur, Oplevelser

Vi fik øjnene op for Copenhagen Light Festival sidste år, så det var oplagt at besøge denne igen, især når det var vinterferie. Vi tog toget kl. 16:35 fra Køge og stod midt i byen en halv time senere.

Liminal Spaces

Dette værk mindede lidt om flyvende drømmefangere, og de var alle meget nydelige - især i selskab med hinanden.

Plasticity

Plastik var et tema i flere værker, som dette Plasticity, hvor lyset fanger materialets mange kvaliteter.

Our Beating Heart

Et stort disco-hjerte havde indtaget Højbro Plads.

Skyscrapers for Illum's

Dette er vist en mere permanent installation på bagsiden af Illum, hvor man også kan tage elevatorerne op til restaurationerne på toppen. Desværre var en sektion af lyset gået, så det tog noget af det.

Blue Earth

En af mine klare favoritter var denne Blue Earth, som på afstand lignede en stor blå jordklode, som man endda kunne gå ind i.

Blue Earth zoom

Da man kom helt tæt på Blue Earth, opdagede man dog at hele værket var lavet af blåt plastikaffald, hvor man fandt alt fra vaskemidler, over spande til Elsa-legetøj. Det satte lidt tankerne i gang.

Det var halvtåget i byen og fra Rådhuset blev der sendt stærke lysstråler ud i forskellige retninger. Det var ganske imponerende at se på, især da mørket faldt helt på, og gav illusionen af, at der hang en lystunnel af enorme dimensioner over hele byen. Vi startede vores gåtur ved Gammel Strand, hvorfra vi slentrede over imod Kongens Nytorv og videre ned igennem Nyhavn, inden vi kort besøgte Christianshavn via Inderhavnsbroen. Vi zigzaggede så videre ned langs havnen.

LES OISEAUX

Midt på Kongens Nytorv stod dette værk, der ledte tankerne hen på en fugl i flugt.

Bølgeland

På Christianshavnersiden fandt man Bølgeland, der lyste blide, blå bølger ud mod havnekanten.

Echo

Dette værk var en lang lystunnel, der pulserede lys i takt til den akkompagnerende musik.

Skal du ha' kaffe?

Der var godt nok gået inflation i kaffeboder og kaffe-scootere. På vores vej rundt i byen, så vi i hvert fald på den gode side af 10 af disse butikker. Denne var dog den smukkeste, som havde pyntet sig passende i dagens anledning.

Pølsecheck

Kaya begyndte at checke priser på de forskellige pølsevogne, og det blev til en hel analyse af pølsesituationen i Indre By. Helt grelt stod det til på Højbro plads, hvor en ostepølse ville stå dig i hele 47,-. Henne på bagsiden af Kongens Nytorv kunne du få samme pølse til 35,- hvilket stadig var helt horribelt, men trods alt billigere.

På Sjællandssiden mødte vi en stakkels kunstner, hvis værk lå henlagt i mørke. Strømmen var gået, så hvad der skulle have været flyende lysvæsener, kunne kun svagt skimtes i mørket, som hvide, livløse kreationer. Det var synd for hende, så jeg håber de fik liv i det senere på aftenen.

Phillips Hue

Absolut ikke en af de officielle attraktioner, men Phillips Hue havde begået en lille neon-skyline, da der også fortjente at blive fotograferet.

Terra

Dette var også klart et af mine favoritværker på turen rundt. Det var meget kløgtigt lavet, og gav indtryk af en avanceret, multidimensionel figur.

Waves

Waves kunne ikke rigtig blive fanget på et billede, da det var hundredevis af pærer oppe i luften, der tilsammen lavede store, volumiøse bølger hen over pladsen.

Knippelsbro

Knippelsbro er altid fin, og det smalle kulturhus der er åbnet, i det gamle brovagt-tårn, er som taget ud af en animationsfilm.

Nautilus

Dette værk fandt man overfor den Sorte Diamant, og det fik tankerne hen imod en puppe, der husede et lysvæsen af en eller anden slags.

Vi havde afsat to timer til gåturen, men kunne sagtens have brugt en time til. Det var der dog ikke tid til, da vi havde bestilt bord på en restaurant, så vi også kunne spise en rigtig familie-middag her i ferien. Vi endte med at have gået 5,5 kilometer, hvilket var rigtig flot.

Poonchai Thai

Det var faktisk kun en uge siden vi sidst havde været på denne restaurant, der ligger i starten af Istedgade, men vi var faktisk så begejstrede for den, at vi valgte at besøge den igen, og det var et hit. Alle var glade - selv kræsenpind Sylvester.

Targi's ben

Stakkels Targi måtte ikke komme med til lysfest, men i stedet havde vi købt et stort gnaveben til ham, og det fik han netop som vi forlod huset. Valget var ikke svært for vufferen - det var ben over familie :)

Jeg må indrømme, at jeg var mere betaget af sidste års lysfest, hvor jeg synes værkerne var mere spektakulære. Nu skal det dog siges, at vi heller ikke nåede hele vejen rundt, så det kan være vi missede nogle perler på vejen. Dette betyder dog på ingen måder, at det var dårligt. Copenhagen Light Festival er en dejlig måde at komme rundt i byen på, og kan klart anbefales - og jeg tænker vi også tager derind næste år.