Bovbjerg 2020

Emner på denne side: Bovbjerg, Ferie, Jylland, Oplevelser, Sommerhus

I efterårsferien 2020 besøgte vi Bovbjerg, eller mere korrekt: Byen Ferring, beliggende en kilometer syd for Bovbjerg.

Som medlem af feriefonden, havde Louise adgang til deres gode ferietilbud og her fik vi 5 dage i en ferielejlighed til meget rimelige penge. Det tog 3-4 timer at køre derover og nedenfor er lidt billeder fra turen.

Børnemenu i bil

Sylvester, der forøvrigt havde forskanset sig i sin minion-dragt, bestilte en børnemenu, der blev serveret i en bil, som blev serveret på et transportbånd foran en New York skyline, så det så ud som om, at bilen cruisede hen til bordet.

Backyard Burger

Vi stoppede ind i Fredericia, hvor vi faldt over denne perle af en burgerrestaurant. Deres knap så mundrette motto: 'Once you go Back, you'll never go Mac.'

Milkshake

Kaya fik den bedste milkshake ever.

Ferring

Vi boede i en ferielejlighed placeret lige ud for Ferring Kirke, i den lille by Ferring. Hver aften klokken fem ringede kirkeklokkerne aftenen ind.

Bovbjerg

En god kilometer syd for Ferring, ligger Bovbjerg Fyr - et ikonisk fyr der ligger 41 meter over havets overflade.

Vesterhavet

Det var mange, mange år siden jeg sidst havde været ved Vesterhavet og det har nu en vildskab, som vi ikke finder ovre på Sjælland. Bølgerne gik specielt højt på vores ankomstdag, og skumsprøjtene stod ind over os.

Bølgebryder

Man kunne gå ud på bølgebryderne og vente på lige præcis den bølge, der gav ekstra meget vand når man stod helt tæt på. Vi var alle gennemblødte, da vi gik tilbage imod huset.

Udløb

Flere steder på stranden kom ferskvandet piplende inde fra fastlandet. Sandet var dog så effektivt til at suge vandet, at kilderne fortabte sig halvvejs over stranden.

Larvi

Kaya fandt den store larve, der blev døbt Larvi og blev tæt oppasset af hende og Iris. Om aftenen forlød det dog at Larvi var død, så pigerne fremstillede en lille gravsten og rejste den meget passende ovre tæt ved muren til den lokale kirkegård. Rygtet ville dog at Larvi blot var draget videre på nye eventyr.

Lemvig

Første dag dragede vi til Lemvig, som egentligt godt kunne minde om et mini-Oslo, da byen på samme måde lå i bunden af en fjord, der samtidigt havde lidt højdedrag på begge sider. Vi fik en is, og delte os herefter i forskellige hold alt efter interesse, inden vi til sidst købte ind i samlet flok.

Planetstien

Lemvig havde åbenbart sin egen planetsti i størrelsesforhold 1:1.000.000.000, hvilket betød at en meters gang, var lig med en million kilometer i verdensrummet. Til skala var her solen.

Bjergbanen

En gammel attraktion var bjergbanen - en togbane der gik op af de stejle bakker langs fjorden. Skinnerne var dog faldet i så dårlig stand, at toget ikke måtte køre mere, så det banene vej for, at Kelvin og Michael kunne trave en kilometers penge langs sporerne.

Kystcentret Thyborøn

Som en blanding af Eksperimentariet og en mini zoologisk have, besøgte vi Kystcentret, hvor fokus især var på vand og hav. Selv om det umiddelbart virkede overskueligt, endte vi alligevel med at bruge 3-4 timer på stedet.

Eksperimenter

Man kunne lave kæmpe store sæbebobler, som Kaya her demonstrerer. Af andre nævneværdige aktiviteter var en erosions-simulator, hvor man kunne spule sand væk, og se huse styrte i havet. En bølgesimulator, hvor man kunne se forskellige bundforhold gøre sig gældende og meget i samme stil.

Slanger og geder

Den zoologiske del bestod af to terrarier med danske padder og krybdyr, samt en indhegning med geder man kunne fodre, men som mere var interesserede i at spise ens tøj.

Bolsjeskole

Der var en daglig aktivitet på centeret, og i dag var det bolsjekogning. Og det var faktisk ret interessant, hvor let det egentligt var. Man skulle koge en simpel bolsjemasse og efterfølgende blot tilsætte smagsstof og farvestof - så havde man bolsjer.

To slags bolsjer

Børnene fik lov at lave to slags bolsjer. Appelsinbolsjer og efterfølgende Havtorn-bolsjer, som dog blev justeret til jordbærbolsjer efter børnene så lidt misbilligende ud. Det sjove var dog, at smag og farve ikke behøvede at følges ad, så det blev grønne jordbærbolsjer.

Jyllandsakvariet

Om torsdagen besøgte vi Jyllandsakvariet, hvor man kunne få en lille rabat, når man også besøgte Kystcentret. Hvis man kun har tid til en attraktion, vil vi dog anbefale kystcenteret, da der er noget mere kød på end Jyllandsakvariet. Vi brugte 1-1½ time og så havde vi også set alt hvad akvariet kunne byde på. Der var en del akvarier, hvor man kunne røre fiskene, herunder rødspætter, krabber og små-hajer.

Ål

Michael var meget fascineret af akvariet med de mange ål, som vred sig og søgte tryghed i et langt fiskenet. De havde selskab af en fisk, hvis hovedbeskæftigelse, var at fylde munden med sten fra havbunden og siden spytte dem ud igen.

Det bedste billede

Dagens bedste billede må være dette af Kelvin og Sylvester, der gemmer sig bag blækspruttens akvarium og tydelig lagde skumle planer.

Fjams og kugler

I Thyborøn var denne meget lumre iskiosk, hvor man kunne høre Sara udtale sætninger som: 'Hvad er fjams?' og 'Jeg skal have tre guffere!'

Nissum Bredning

På vej hjem fra Thyborøn stoppede vi ind ved vindmøllerne ved Nissum Bredning, hvor man kunne trave ud til de enorme havvindmøller.

2 MW

De store møller producerer hver 2 MW, når vinden er optimal, hvilket den er ved 12 m/s og over. Det dækker forbruget for ca. 1000 husstande. Lige her på diget var der 11 vindmøller, så der er god leverance til hele lokalområdet.

Løbetur og Geocaching

Det blev til en enkelt løbetur på ferien, hvor Louise og Michael tog en lille runde på 4 kilometer i lokalområdet. På vejen fandt de også en geocache, hvis lokation var udledt fra en tidligere geocache - en såkaldt multi/gådecache. Det fund var vi meget stolte af.

Solnedgang

Vi fik aldrig en helt skyfri solnedgang, men især på sidste aften var himlen nu alligevel et smukt skue. Dagstemperaturerne lå omkring 10 grader, så det var absolut ikke sommerligt mere, men generelt havde vejret været smukt hele ugen.

Trætte voksne

Den sidste aften var Sara sløj, og Thomas og Louise var heller ikke på toppen, så det endte med, at blive børnene der holdt sig længst på benene, med en film om monsterjagende babysittere.